Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

DAMIR MEDVEŠEK / SLIKE

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Gradski muzej Varaždin, Stari grad.
datum početka/završetka: 01.12.2004. / 09.01.2005.
otvorenje: 19 sati
radno vrijeme: radnim danom 10-17 sati, subotom i nedjeljom 10-13 sati; ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno.
cijena ulaznice: 12/8 kn
autor stručne koncepcije: Ljerka Šimunić
autor likovnog postava: Ljerka Šimunić
organizator: Gradski muzej Varaždin, Varaždin

U srijedu, 1. prosinca 2004. godine u 19 sati otvara se u Gradskom muzeju Varaždin, u prostoru Staroga grada, izložba 30-ak ulja i akrilika na platnu i dasci iz nekoliko autorskih ciklusa Damira Medvešeka naslovljena SLIKE.

U srijedu, 1. prosinca 2004. godine u 19 sati otvara se u Gradskom muzeju Varaždin, u prostoru Staroga grada, izložba 30-ak ulja i akrilika na platnu i dasci iz nekoliko autorskih ciklusa Damira Medvešeka naslovljena SLIKE.

Damir Medvešek rođen je 1959. godine, gdje i danas živi. Na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je 1997. godine smjer slikarstvo, u klasi prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Radi kao glavni slikar u slikarnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a od prošle godine je i stručni suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti. Od 1985. godine do danas izlagao je na šesnaest samostalnih te tri skupne izložbe.

Slikarstvo Damira Medvešeka korespondira s djelima starih majstora europske umjetnosti, osobito iz razdoblja renesanse, simbolizma i secesije, kao i ikonografijom staroegipatske civilizacije. U takvoj postmodernističkoj maniri umjetnik pokazuje nadahnuće ponajboljim ostvarajima europske likovne tradicije, ali istodobno intervencijama i kombiniranjem likovnih postupaka, kritički preispituje suvremeni trenutak, stvarajući sasvim osobni autorski izraz. Time što je ovladao zanatskim vještinama tradicionalnih slikara nije isprazna glorifikacija tog metierstva, one mu omogućavaju ulazak u kontekst vremena korištenjem raznovrsnih stilskih fragmenata... naglašava u predgovoru kataloga Ljerka Šimunić, viša kustosica u varaždinskome muzeju.

povratak