Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

FOTO TONKA - poziv građanima -

OSTALO

datum početka/završetka: 17.07.2015. / 17.07.2015.

Gradski muzej Varaždin će krajem kolovoza u prizemlju palače Herzer ugostiti izložbu Foto Tonka, tajne ateliera društvene kroničarke, koja je početkom ove godine bila postavljena u Zagrebu, u Galeriji Klovićevi dvori.

 

Ovom retrospektivom prikazano je djelo Antonije Kulčar Tonke u kontekstu hrvatske međuratne fotografije, kao i rekonstruiran njezin životni put i bogat opus od portretne i kazališne fotografije, po kojima je najprepoznatljivija, do društvenih kronika, reportaža i aktova. Antonija Kulčar Prut (1877. – 1971.) rođena je u Varaždinu, uz koji su vezani i počeci njezinog profesionalnog djelovanja. Da bi se što cjelovitije prikazalo to razdoblje Tonkina rada, Gradski muzej Varaždin poziva građane koji posjeduju fotografije nastale u varaždinskim atelierima Mosinger i Kulčar, s potpisom Antonija Vajda, Tonka ili pak Tonka Kulčar, da ih posude za izlaganje od 20. 8. do 20. 9. 2015. godine. Isto tako, dobrodošle su i fotografije članova varaždinskih obitelji snimljene u Tonkinim atelierima u Zagrebu i Rogaškoj Slatini.

 

Svoje fotografije možete donijeti do 17. 7. 2015. godine svaki radni dan od 9 do 16 sati u palaču Herzer (GMV Franjevački trg 10),muzejskoj savjetnici Spomenki Težak (tel. 042 658 762, spomenka.tezak@gmv.hr). 

 

FOTO TONKA - poziv građanima - povratak