Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Ivan Duić: Motivi grada

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV, Stari grad, Varaždin
datum početka/završetka: 20.08.2009. / 27.09.2009.
otvorenje: 19,00
organizator: Gradski muzej Varaždin

Ivan Duić, akademski grafičar - slikar predstavlja se varaždinskoj likovnoj publici s novim eksperimentalnim ciklusom radova, petnaest printeva na papiru nastalim unazad godine dana.
Duić aktivno stvara, istražuje i eksperimentira na širim područjima likovne umjetnosti, kao što su kostimografija, scenografija, grafička oblikovanja. No,  ne zanemaruje „svoju umjetnost“ već iz izloženih slika / printeva možemo vidjeti, naprotiv, da  Duić intenzivno istražuje i osuvremenjuje vlastiti umjetnički izraz / stil.  
I kao što je svaka izložba zaokruženi ciklus radova koji su sazrjeli, tako je i ova izložba tematski zaokružena cjelina, kojoj je glavna tema „grad Varaždin“.
 
Duić prvenstveno koristi motiv grada za razradu svojeg slikarskog eksperimenta. On ispituje mogućnosti „slikarstva“ u digitalnom mediju.
 Bez obzira na motive svojih slika i tehniku kojom radi, ostaje slikar / grafičar koji je u osnovi zainteresiran za neprekidno propitivanje samog slikarstva ali i istraživanje mogućnosti slikarskih materijala koji predstavljaju integralni dio namisli svakog njegovog uratka.

povratak