Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Koncert Jazz duo LP

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 13.05.2010. / 13.05.2010.
vrijeme održavanja: 19,30
organizator: Gradski muzej Varaždin

Pjevačica Lukrecija Oreški i pijanist Petar Eldan kao Jazz duo LP djeluju od 2009. godine. Dosad su održali desetak nastupa, među kojima su samostalni koncerti u nekoliko jazz klubova  te sudjelovanja u glazbenom dijelu programa prigodom književnih predstavljanja. Prema repertoaru kojemu su i inače naklonjeni, Jazz duo LP priprema i koncert u Muzeju, s izvedbom jazz standarda i autorskih skladbi Petra Eldana.
 
Lukrecija Oreški (r. 1991.) učenica je I. gimnazije i Glazbene škole u Varaždinu. Osim obaveznih predmeta, u Glazbenoj školi pohađa i fakultativni predmet improvizacija i uvod u jazz glazbu. Pjevačica je Varaždin jazz banda i jazz trija Borgia. U svojoj dosadašnjoj, kratkoj karijeri jazz pjevačice već je ostvarila niz zapaženih nastupa, među kojima su i oni na Liburnija jazz festivalu 2009., ČK jazz fairu 2009. i Zagrebfestu 2009.
 
Petar Eldan (r. 1963.) je pijanist, skladatelj, aranžer i glazbeni pedagog. Diplomirao je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u klasi prof. Harija Guseka. Nakon studija kraće vrijeme bio je pijanist jazz trija Impuls bubnjara Nenada Šimunčića. Nastupa kao izvođač jazz i klasične glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Radi u Glazbenoj školi u Varaždinu gdje predaje klavir te improvizaciju i uvod u jazz glazbu, fakultativni predmet koji je na Školu uveden na njegovu inicijativu i za koji je osmislio program. Kao skladatelj ili scenski glazbenik povremeno surađuje s varaždinskim HNK-om. Na nekim projektima radio je kao studijski muzičar. Održava glazbene radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Pijanist je, osnivač i voditelj Varaždin jazz banda te jazz trija Borgia.

povratak