Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Koncert/ Lidija Horvat Dunjko, sopran i Ljerka Očić, orgulje

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 19.10.2008. / 19.10.2008.
vrijeme održavanja: 12.00 sati
organizator: Gradski muzej Varaždin; Umjetnička radionica Heferer; Koncertna direkcija Zagreb.

          U sklopu 15. festivala Orgulje Heferer 2008., u baroknoj sobi Staroga grada održat će se koncert u izvedbi sopranistice Lidije Horvat Dunjko i Ljerke Očić, profesorice orgulja i komorne glazbe na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, koja će ovom prigodom svirati na raritetnom i nedavno obnovljenom pozitivu iz 17. stoljeća, inače muzejskom eksponatu stalno izloženome u postavu Kulturnopovijesnoga odjela GMV-a u Starome gradu. Na repertoaru su djela: V. Jelića, W. Byrda, T. Cecchinija, B. Pasquinija i J. S. Bacha.
          Koncert će se, u istoj postavi i s istim repertoarom, izvesti i dan prije, u subotu, 18.10.2008. godine, s početkom u 19.00 sati, za sponzore i donatore Gradskog muzeja Varaždin.
          Umjetnička radionica Heferer u Zagrebu, s obiteljskom tradicijom od 160 godina kontinuiranoga rada, osim što se bavi gradnjom i restauracijom orgulja, harmoniuma i klavira, veliku pozornost pridaje i promicanju i popularizaciji ovih (često rijetkih) glazbala. Na temelju toga ustanovljen je i festival Orgulje Heferer, u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb, koji će, zajedno s ovogodišnjim jubilarnim 15. izdanjem, zabilježiti ukupno 150 koncerata održanih u 55 hrvatskih gradova.
Anita Peričić

povratak