Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Regionalni park Mura Drava - skladan suživot čovjeka i prirode

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Salon palače Sermage, Trg M. Stančića 3
datum početka/završetka: 10.11.2011. / 27.11.2011.
otvorenje: 12,00
organizator: Udruga za istraživanje i popularizaciju znanosti "Baobab", Gradski muzej Varaždin i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije

         U sklopu otvorenja ove izložbe fotografija autora Gorana Šafareka, biti će prikazan promotivni film o Regionalnom parku Mura-Drava. 

Regionalni park Mura Drava, proglašen tim statusom početkom ove godine, prvi je takav park u Hrvatskoj. Nakon desetljeća borbe za zaštitu Mure i Drave, proglašenje regionalnim parkom velika je potvrda izuzetnog značaja ovih dviju rijeka. Konačan dokaz vrijednosti bit će skoro proglašenje rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (kategorije UNESCO-a), koja će Hrvatsku svrstati među najpoznatija prirodna područja na svijetu poput Denalia u Aljaski, kao i poznatih safari parkova u Africi, Australiji, Aziji i Latinskoj Americi.
 
Projekt Regionalni park Mura Drava – Skladan suživot čovjeka i prirode provodi Udruga „Baobab“ u suradnji s javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim vrijednostima na području pet županija uz rijeku Dravu. Projekt sufinancira i Ministarstvo kulture RH.


Ulaz na izložbu je slobodan.
 

povratak