Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Srijeda u Muzeju: (Pasta alla) Norma

OSTALO

datum početka/završetka: 15.01.2014. / 15.01.2014.

      Inspirativno uporište ovoj glazbeno-gastronomskoj radionici je opera Norma, talijanskoga skladatelja Vincenza Bellinija, praizvedena u milanskoj Scali 1831. godine. Od prvih izvedbi, popraćenih podijeljenom publikom i kritikom, gotovo na rubu fizičkih incidenata, zbog autorova posizanja za novim i inovativnim poetskim elementima umjesto uvriježenim tradicionalističkim, Norma je s vremenom postala neizostavni dio repertoara gotovo svih svjetskih opernih kuća.

        Osim opernih pozornica, nadahnuće Normom odrazilo se i u talijanskoj kuhinji, u čiji je jelovnik uvrštena i tjestenina spremljena po nadaleko poznatoj recepturi alla Norma, nastaloj u Bellinijevoj rodnoj Cataniji na Siciliji.

         Radionica (Pasta alla) Norma objedinit će Bellinijevo umjetničko stvaralaštvo i kulinarstvo u glazbeno-gastronomski doživljaj za publiku, koja će uz odabrane operne taktove imati prilike i kušati istoimeni talijanski specijalitet. Voditeljica programa je mr. sc. Petra Zidarić, nastavnica harmonije i kontrapunkta na varaždinskoj Glazbenoj školi.

Ova je radionica realizirana u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i tvrtke za poslovno savjetovanje Libris d.o.o.

Ulaz je besplatan.

povratak