Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Susret s umjetnikom NENADOM OPAČIĆEM

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 18.02.2010. / 18.02.2010.
vrijeme održavanja: 19,00
organizator: Gradski muzej Varaždin

          U ciklusu programa Susret s umjetnikom Gradskog muzeja Varaždin, prvi ovogodišnji gost je akademski slikar Nenad Opačić. Osim njegova respektabilnog likovnog opusa, povod za susret s Opačićem je i nedavno objavljena monografija, čiji su autori povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Zdenko Rus i estetičar i filozof Đuka Opačić. Ova iscrpna i bogato opremljena edicija s velikim je uspjehom prošle godine predstavljena u Varaždinu i Zagrebu.
          Nenad Opačić rođen je u Varaždinu 1949. godine. Na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je u klasi prof. Raula Goldonija, a potom je od 1972. do 1975. godine surađivao i u Majstorskoj radionici prof. Krste Hegedušića. U razdoblju od 1976. do 1991. bio je voditelj zagrebačke Galerije "Karas", a od početka 90-ih ima status slobodnoga umjetnika. Dosad je održao više od 60 samostalnih izložbi te sudjelovao na preko 200 skupnih u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je desetak nagrada i priznanja. Bogat likovni opus ostvario je u nekoliko ciklusa, među kojima su: Molloy, Malone umire, signali i lokomotive, kiborzi, otpadi, varaždinski portali, Corpus Christi, slike ni za što, masline, jedra.
          Program počinje u 19 sati, a tom prigodom bit će otvorena i ilustrativna izložba od nekoliko Opačićevih djela, koju je postavila kustosica u GMV-u Elizabeta Igrec. Razgovor s umjetnikom Nenadom Opačićem vodit će književnik i novinar mr. sc. Denis Peričić.
Anita Peričić

povratak