Gradski muzej Varaždin

Leptiri u stalnom postavu Svijeta kukaca
Veduta Varaždina iz 1732. godine, oslikao Sigismund Kopp
Stari grad Varaždin
Soba u stilu rokokoa izložena u Starome gradu
Posjetitelji u stalnom postavu Svijeta kukaca

Prijatelji muzeja

Prijatelji Muzeja neformalna je udruga pojedinaca, koju je Gradski muzej Varaždin osnovao 2014. godine s ciljem prezentacije i popularizacije kulturne baštine, važne za varaždinsku ali i za hrvatsku povijest. Novac prikupljen od godišnjih članarina ulaže se u otkup predmeta za muzejski fundus i ostalu programsku djelatnost GMV-a. 

Prijateljem Muzeja (vrijedi isključivo za punoljetne osobe) postaje se ispunjavanjem pristupnice i uplatom godišnje članarine (u roku od 30 dana od dana zaprimljene ispunjene pristupnice). Članarina vrijedi za jednu kalendarsku godinu.

Članska iskaznica korisniku omogućava: 

  • besplatni posjet svim izložbenim postavima GMV-a
  • dostavu glasila „Varaždinski muzealac“ na kućnu adresu
  • dostavu obavijesti / poziva za programska događanja kojima je organizator GMV.

Pristupnice se mogu podići/predati na recepciji u palači Herzer GMV-a (Franjevački trg 10) u vrijeme kad je Muzej otvoren za posjetitelje. Ispunjene pristupnice mogu se poslati i poštom na adresu: Gradski muzej Varaždin, Šetalište J. J. Strossmayera 3, 42000 Varaždin.

Pristupnice se mogu preuzeti i ovdje i ispunjene poslati elektroničkom poštom na adresu muzej@gmv.hr.

Pristupnica.

Članarina za 2023. godinu iznosi 20,00 EUR / 150,69 HRK; uplata se obavlja od 17. 1. 2023. godine na recepciji u palači Herzer u vrijeme kad je Muzej otvoren za posjetitelje. Pozivamo dosadašnje prijatelje Muzeja da obnove svoje članstvo uplatom godišnje članarine do 1. 3. 2023. godine.